ZZQ vraag en antwoord forum

Advertenties:

Auteur Topic: Van je familie moet je het hebben  (gelezen 73 keer)

Marcel

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 275
  • Karma: +0/-0
  • Verkeersspecialist
    • Bekijk profiel
Van je familie moet je het hebben
« Gepost op: augustus 09, 2018, 01:51:06 pm »
Vorig jaar tijdens een verjaardag was een kind dat een soort achterneefje ofzo is. Het kind van een jaar of 10 maakte kotsgeluiden en daar ergerde ik mezelf aan.

Het kind werd meerdere keren tot de orde geroepen en toen het weer vreemd aan het doen was, heb ik een opmerking gemaakt waarmee ik volgens de oma van dit kind, haar kleinkind vernederd zou hebben. Achteraf bleek dat kind autistisch te zijn ofzo maar dat weet ik niet. Ik kom niet dagelijks op de koffie bij mijn familieleden omdat ik een zeer drukke baan en een eigen gezin heb.

hetgene wat ik letterlijk tegen het kind zei, toen het zelf zei dat het strontvervelend was... was
Nou tenminste nog iets waar je goed in bent.

Nu kwam mij ter oren dat ik niet meer welkom ben bij die oma (die mijn tante is) omdat ik onaardig tegen dat kind ben geweest. Nu lig ik niet wakker ervan, wij zagen elkaar alleen op verjaardagen en eigenlijk had ik daar ook sowieso geen trek in maar ik ging om de familieband in stand te houden.

Maargoed, ik ben nu niet welkom. Is toch zeer bijzonder dat ongeveer 9 maanden pas kenbaar gemaakt wordt dat men aanstoot heeft genomen aan mijn opmerking jegens haar kleinkind.

Wat vinden jullie van deze situatie en zouden jullie moeite doen om een oplossing te vinden?
Het raakt mij wel dat een kleine opmerking blijkbaar zoveel heeft gedaan (of was onze familieband altijd al slechter dan ik dacht) maar verder ben ik vooral verbaasd dat men niet de moeite heeft genomen om het uit te praten.

Misschien moet ik ze maar gewoon afschrijven als familie, vind het allemaal maar raar.

Advertenties: