ZZQ vraag en antwoord forum

ZZQ forum => Voor en nadelen => Topic gestart door: Loren op september 21, 2019, 09:18:44 am

Titel: De open grenzen
Bericht door: Loren op september 21, 2019, 09:18:44 am
Grenzen moeten snel dicht, we hebben er meer ellende dan plezier van. Coke komt per container tegelijk Nederland in en de politiek staat maar geschokt voetbal te kijken

Wat vind jij voor en nadelen?
Titel: Re: De open grenzen
Bericht door: Al op september 23, 2019, 09:16:09 am
Ik heb er erg veel moeite mee dat er gekort moet worden op pensioenen, mensen die hun hele leven gewerkt hebben krijgen minder geld maar een ieder die via een rubberbootje Europa in is gekomen en met een zielig verhaal komt, die krijgt onderdak en een zak met geld.

Waarom kijken wij niet eerst om naar onze eigen oudere burgers waarvan al een groot gedeelte van voedselbanken afhankelijk is omdat zij anders met honger naar bed gaan.

Mijn eigen moeder heeft een leven lang gewerkt, nu hebben wij zorg aangevraagd omdat zij dementerende is en niet meer voor zichzelf kan zorgen maar er komt gewoon niemand! Wij hebben zowel bij Aafje als Laurens onszelf ingeschreven maar niemand komt de medicatie uitdelen, ze staat al maanden op een wachtlijst voor hulp!!!!

Waarom gaat er geen geld naar mijn moeder zodat zij geholpen kan worden en misschien nog wat langer bij mij kan blijven in plaats van naar gelukszoekers die vanuit veilig landen komen?
Titel: Re: De open grenzen
Bericht door: Paul op november 22, 2019, 11:42:48 am
Ik zie geen voordelen, alleen maar nadelen als ik eerlijk ben.
Verder wil ik er niet over hebben.
Titel: Re: De open grenzen
Bericht door: Linda van Dijk op maart 13, 2020, 07:15:06 am
Het coronavirus heeft wel heel erg duidelijk aangegeven wat de gevaren zijn als mensen wereldwijd kunnen reizen.

de besmetting van het coronavirus had alleen in China kunnen zijn. Oss mensen niet zo'n Ola naar China hadden gemoeten en andere mensen van China naar andere landen hadden willen reizen.

de besmetting in Italiƫ is het voorbeeld van iemand die onnodig heen-en-weer heeft gereisd en daarbij vele levens op het spel heeft gezet.
Titel: Re: De open grenzen
Bericht door: Ronald Jansen op april 10, 2020, 01:40:40 pm
Ja achteraf gezien hadden een heleboel doden voorkomen kunnen worden als we minder vaak van land naar land hadden gereisd maar wat ik mezelf ook af vraag is eerst een persoon besmet geweest door een gemuteerde versie van het virus of zijn eerst diverse mensen ziek geworden van dezelfde dierlijke bron bijvoorbeeld door een grote feestmaaltijd die aan diverse mensen werd gereserveerd en dat diverse mensen verantwoordelijk zijn voor verspreiding van het virus.

Stel je bijvoorbeeld voordat het ene eerste besmette persoon Om welke reden ook niet meer in contact was geraakt met andere mensen en daardoor nooit zoveel mensen had kunnen besmetten zoals nu is gebeurd.

Aan de andere kant denk ik wel dat wij als mensen erg verantwoordelijk zijn voor deze planeet en dat wij onze verantwoordelijkheid absoluut niet genomen hebben en dat we daardoor nu massaal bedreigd worden door dit virus
Titel: Re: De open grenzen
Bericht door: Patricia de Boer op april 21, 2020, 11:22:26 pm
Ik denk dat we dit jaar niet meer gaan reizen naar andere landen en ik hoop echt dat Europa de grenzen dicht gooit tussen Europa en de rest van de wereld. Dat heen en weer gereis is voor het milieu heel erg slecht en wat heeft een Chinees eraan om in Amsterdam op de Wallen te lopen en om tulpen te bekijken?

Heel Nederland was afgelopen jaren een massale trekpleister voor andere culturen maar het was ook veel en veel te vol.