ZZQ vraag en antwoord forum

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Ten einde

Pagina's: [1] 2 3 ... 27
1
Alle nieuwe vragen / Sorry
« Gepost op: februari 09, 2020, 04:09:27 am »
mensen, ik heb besloten het bijltje erbij neer te leggen.
Al langere tijd heb ik concentratie problemen. Alles glijdt uit mijn handen en ik maak meer kapot dan mij lief is.
Ik ga proberen mijn leven weer op de rails te krijgen want ik doe de belangrijkste mensen meer pijn dan ik wil doordat ik radeloos aan het doorvechten ben tegen mijn eigen problemen. Mijn eigen wereld.

Mijn eigen zaak is al geflopt door de prive problemen.
Met 15 cent per dag maak je geen winst. Ik heb er gewoon geen zin / tijd en vooral kracht meer voor.

Hoe verdrietig ik het ook vind.

Daarom stop ik hier en op alle plekken online.
Ik moet mezelf eerst eens organiseren.
Groet en succes

2
Alle nieuwe vragen / Re: Even naar de Action
« Gepost op: januari 31, 2020, 09:43:37 pm »
Alles wat in mijn rugzak past.

3
Alle nieuwe vragen / Meest irritante reclame
« Gepost op: januari 27, 2020, 04:41:32 pm »
Wat vind jij de meest irritante reclame?

4
Alle nieuwe vragen / Corona virus draadje
« Gepost op: januari 27, 2020, 10:12:25 am »
Ik stel voor dat we alle vragen over het Corona virus in deze draad neerzetten.

Mijn vraag doneer ik hierbij:
Is het verstandig om een grote hoeveelheid voedsel in te slaan en zoja, welke levensmiddelen heb ik nodig?
Ik neem aan dat vers eten niet verstandig is dus welke levensmiddelen kan ik eten, ook als bijvoorbeeld gas / elektriciteit gaat uitvallen?

5
Alle nieuwe vragen / Welke verplichtingen heb ik als gemachtigde / mantelzorger?
« Gepost op: januari 22, 2020, 09:24:53 am »
Mijn moeder is dementerende. Dus nu heb ik contact met allerlei bedrijven voor mijn moeder zodat haar leven op een redelijke manier door kan gaan ook al begrijpt ze veel niet meer.
Nu geven deze bedrijven weer aan dat ze veel informatie niet mogen delen met mij ivm de privacy wetgeving maar dat ik wel een gemachtigde kan worden.

Welke gevolgen heeft het worden van een gemachtigde voor mij als zij bijvoorbeeld haar huur niet meer kan betalen of als er plotseling veel dure zorg voor haar nodig is?
Ben ik dan automatisch de persoon die verplicht moet betalen voor haar?

Ik wil mijn moeder graag helpen nu zij dement is maar ik wil er behalve de vele uren die ik in haar verzorging steek er niet slechter van worden.

6
Alle nieuwe vragen / Re: Ken jij een vuurwerkslachtoffers?
« Gepost op: januari 05, 2020, 12:48:43 pm »
Een oud collega van mij overleed op 1 januari 1998 doordat een vuurwerkbom in een prullenbak ontplofte. Hij wandelde erlangs en raakte levensgevaarlijk gewond. Hij werd maar iets van 40 jaar. Nadat hij geraakt was schijnt hij nog een tijdje in leven te zijn geweest terwijl een stuk van zijn borstkas was open gereten. Hij staarde in shock voor zich uit en is later die dag overleden.

Volgens mij hebben ze de daders nooit gevonden.
Verschrikkelijk triest.

7
Alle nieuwe vragen / Re: Vuurwerk en geweld tegen hulpverleners
« Gepost op: januari 01, 2020, 12:35:51 pm »
Vaak zijn dit mensen uit lagere sociale klassen. Die niet begrijpen dat dezelfde hulpverleners ook het leven van een dierbare kunnen redden.

Ze zien daar de vertegenwoordigers van de politie staan en zijn boos omdat ze ooit een boete of gevangenisstraf hebben gehad.

Ik vind het gebrek aan respect voor onze hulpverleners schrikbarend. Die mensen hebben een zware baan en doen hun best om ons te ondersteunen.


8
Computers / GDPR en ticketing tools
« Gepost op: december 17, 2019, 09:04:03 am »
Dag mensen, ik ben benieuwd hoe jullie met het volgende omgaan.

Wij hebben in Europa verplichten vanwege de GDPR wetgeving. Op welke manier zorgen jullie dat gegevens van medewerkers (wij hebben alleen medewerkers in ons systeem) niet onnodig lang in het systeem staan?

Hebben jullie een bepaalde richtlijn tot het bewaren van gegevens van deze medewerkers zoals vakantieaanvragen of in dienst tredings formulieren en op welke manier wordt deze data gewist uit de ticketing tools.

9
Ook dit jaar zal ik 3 dozen maken, 1 voor mijn bejaarde moeder, 1 voor mijn werkeloze vriendin en 1 voor mijn maatje die net begonnen is met haar eerste baan. Alle 3 hebben ze dus niet veel te besteden maar ik heb een fulltime baan dus ik kan ze verwennen met iets leuks en lekkers. Gemiddeld zit er voor 100 a 200 euro per doos in.

De inhoud van deze dozen varieert per jaar maar bevat voornamelijk lekker eten en een klein persoonlijk cadeautje.

10
Alle nieuwe vragen / Wat kost een vaste lijn bij KPN?
« Gepost op: december 11, 2019, 10:08:04 pm »
Ik zou graag willen weten wat een abonnement met een vaste lijn kost bij KPN.
Mijn moeder heeft voor 2 maanden een rekening gekregen voor 75.99

Nu kwam ik deze rekening toevallig onder ogen en mijn dementerende moedertje word dus flink uitgeknepen door KPN in mijn ogen want een mobiel abonnement is al voor 12 euro per maand onbeperkt bellen.

Hoe zit dat KPN?

11
Auto / Heb jij nog een reden om geen autogordel te dragen?
« Gepost op: november 15, 2019, 10:44:24 am »
Met toestemming van Politie Team Verkeer Rotterdam heb ik onderstaande bericht gekopieerd. Als je denkt dat je nog reden hebt om geen autogordel te dragen moet je dit bericht maar eens doorlezen. Ik heb dit maanden geleden al gelezen en ik ben nog steeds onder de indruk van dit verhaal!

Als we aankomen bij de aanrijding zien we de GGD in een groepje bij elkaar staan. Dat is meestal geen goed teken. De brandweer staat bij een klein autootje, of wat er van over is. Ik kijk naar de plek waar de airbag uit het stuur hangt en zie je zitten. Je lange haar hangt als een sluier voor je gezicht. Het kleeft aan je wang en de glassplinters die overal zitten zorgen voor een absurd schouwspel. Het lijken wel diamanten.

Een van de brandweermannen geeft me een rijbewijs. Twee anderen dekken de auto toe met een oranje zeil. De plek is te openbaar om je ter plaatse uit de auto te knippen, dus wordt de auto naar een afgeschermde plek gebracht. Ik kon nog net zien dat je waarschijnlijk lijkt op de vrolijke foto van je rijbewijs, voordat het oranje zeil de zon uit de diamanten wegneemt. De toedracht van de aanrijding is duidelijk, de doodsoorzaak ook.

Omdat je de gordel onder je arm door had kon je bovenlichaam vrijelijk naar voren klappen op het moment dat de airbag je op volle snelheid raakte. Je nek brak als een dorre tak. De takelwagen met het autowrak vertrekt, met de brandweer in zijn kielzog. Inmiddels hebben we andere collega’s naar je ouders gestuurd om te vertellen wat er is gebeurd. We horen dat ze al op weg zijn naar het mortuarium. Daar zijn wij nog lang niet! En jij ook niet trouwens.

We rijden naar de plek waar de brandweer haar werk doet. Het uitknippen gaat vrij vlot en twee uur na de aanrijding zijn we eindelijk in het mortuarium. Er zitten vier mensen in de wachtruimte. Ik schrik even, want één van de personen ken ik. Het blijkt je zusje die wel heel veel op je lijkt. Ik vertel ze dat het nog even gaat duren, omdat ze je “klaar maken”. Ik kan niet vertellen dat er twee dames met je bezig zijn om alle glassplinters uit je gezicht te halen, het bloed uit je haar te wassen en met make-up bezig zijn om de bloeduitstortingen te camoufleren. Je ouders zitten er gelaten bij. Ze wachten nu al ruim twee en een half uur in de ontvangstruimte van het rouwcentrum en zitten nog duidelijk in de ontkenningsfase, hoewel de onzekerheid met de minuut toeneemt.

Tijdens het korte gesprek begrijp ik dat ze je vanmorgen nog gesproken hebben, vandaar dat de realiteit nog niet doordringt. Ik durf ze niet te vertellen dat dit misschien allemaal voorkomen had kunnen worden als je de gordel op de goede manier had gedragen. Dan was je in je stoel blijven zitten, was je nek nog heel geweest en je gezicht nog gaaf... Ik vraag wie van de aanwezigen straks de confrontatie wil doen. We hebben twee mensen nodig die officieel bevestigen dat jij bent wie wij denken dat je bent.

Als de dames met je klaar zijn haal ik je vader en moeder op. Het is ongeveer 15 seconden lopen van de wachtruimte naar het aparte kamertje, waar je achter een kamerscherm bent opgebaard. Ik kijk naar je vader. Bij iedere stap wordt hij een jaar ouder, de 15 seconden lijken voor hem een week te duren. Als ze om het kamerscherm heen kijken barst de bom. Enorme emoties komen los. Ik kijk naar mijn collega en slik een paar keer. De rest van het gezin komt het kamertje binnen.

Het verdriet wordt oorverdovend. Terwijl je vader in stukken valt en je moeder zachtjes over je wang aait fluister ik door het gejammer heen tegen mijn collega: “Nou, ik denk wel dat ze het is...”. Onze manier om de emoties van de familie buiten te sluiten. We condoleren je vader, je moeder, je vriend en je zusje. Het komt niet bij ze binnen. Ons werk hier zit er op. Voor je familie begint het nu pas. Als ik ’s avonds naar huis rijd zie ik je gezicht. 24 jaar.

Net zo oud als mijn eigen dochter. In de weken erna let ik extra op gordels. Ik zie er legio. Onder de arm door, of dicht geklikt achter de rug om. Geen van de mensen die ik bekeur heeft er begrip voor. “Het snijdt in mijn nek”, hoor ik vaak. Het zal wel. Mijn argument dat je voor minder dan 4 euro een zacht hoesje kan kopen om dat snijden te voorkomen wordt weggehoond. Maar als je het niet voor jezelf doet, doe het dan tenminste voor je zusje........

12
Alle nieuwe vragen / Rustig in de metro?
« Gepost op: november 14, 2019, 08:16:18 am »
Hoe is het te verklaren dat de Rotterdamse metro de laatste dagen nauwelijks vol zit terwijl deze normaal tot de nok is volgeladen? Is er een schoolvakantie ofzo?

13
Reizen / Mishandeld door RET ov chipkaart poort
« Gepost op: november 12, 2019, 05:28:32 pm »
Ik vraag me serieus af of ik de enige ben die toch wel een paar keer een OV chipkaart poort tegen zich aan krijgt.

Vandaag was het weer zover, de poortjes klappen dicht terwijl ik erdoor loop. Er staat duidelijk dat mijn ov chipkaart gescand is want er gaat saldo af.

Toch krijg ik een poortje, dit keer op metrostation Capelse brug tegen mij aan.
Hoe kan dat?

Ik heb nu rugpijn en een schaafwond op mijn arm door het RET poortje!

14
HTML / Wat is een goede WYSIWYG Web Editor?
« Gepost op: november 11, 2019, 09:39:04 am »
Hallo,

Ik ben op zoek naar een goede WYSIWYG Web Editor, bij voorkeur freeware.
Welke is goed en vooral goedkoop of freeware?

Groet
Alex

15
Alle nieuwe vragen / Re: Waarom is er zoveel geweld tegen verkeersregelaars?
« Gepost op: oktober 06, 2019, 11:14:21 am »
Misschien had het meisje wel een grote mond, je weet hoe pubermeisjes zijn.
Ik vind het ook erg jong dat zo'n grietje maar een beetje volwassen mensen bindende aanwijzingen moet geven.

16
Auto / Re: Hoe lang kan een Hyundai zonder motorolie rijden?
« Gepost op: september 25, 2019, 07:14:36 pm »
Als je zonder motorolie heb gereden is de kans heel erg groot dat je motor kapot is en dus eigenlijk de gehele auto afgeschreven is.

17
Auto / Wij kopen auto's
« Gepost op: september 25, 2019, 07:13:39 pm »
Wat is uw ervaring met wij kopen auto's?
Mijn vriendin is vandaag bij wijkopenauto's geweest en kwam briesend thuis.

Een te laag bod en asociaal gedrag van de verkoper.

18
Alle nieuwe vragen / Heb jij je uitvaart geregeld?
« Gepost op: september 25, 2019, 07:10:03 pm »
Ik had ooit een collega die vertelde tegen mij dat ze haar uitvaart zelf al van tevoren tot in de puntjes geregeld had. persoonlijk vond ik dat nog wel raar want ik ben niet graag bezig met mijn eigen dood later begreep ik dat wel want deze dame heeft enkele jaren later zelfmoord gepleegd.

persoonlijk ben ik nog steeds niet met mijn dood bezig Ik ben wel heel benieuwd wat er is na de dood en ik kijk er ook niet naar uit om dood te gaan en ik ben al helemaal niet bezig met mijn uitvaart.

persoonlijk hoop ik dat ik zo overlijden zonder enige vrienden zodat niemand verdriet om mij heeft en voor de rest interesseert me eigenlijk geen ene blubber wat er met mijn lichaam gebeurd gooien het gewoon bij de roteb neer en loop gewoon weg het leven is voorbij maar je lichaam was een hulsel om mijn hersenen te laten functioneren en te genieten in dit leven

als die dagen eindelijk is aangebroken dat ik niet meer leef dan is het jammer en heb ik geen zin in verdere verantwoordelijkheden of het rijk maken van een uitvaartverzorger.

hoe denkt u daarover heeft u uiteraard een beetje gepland heeft u een verzekering want die heb ik trouwens ook niet.


19
Alle nieuwe vragen / Waarom lopen steeds meer donateurs weg bij goede doelen?
« Gepost op: september 23, 2019, 09:27:43 am »
Donateurs lopen met duizenden tegelijk weg bij goede doelen. Hoe is het mogelijk dat steeds meer donateurs hun geld niet meer willen geven aan goede doelen?

20
Alle nieuwe vragen / Re: Bloembollen eten
« Gepost op: september 23, 2019, 09:25:39 am »
Met de aankomende bezuinigingen op pensioenen voorzie ik dat bejaarden binnenkort weer de smaak van bloembollen moeten proeven om te voorkomen dat ze omgaan van de honger.

21
Voor en nadelen / Re: De open grenzen
« Gepost op: september 23, 2019, 09:16:09 am »
Ik heb er erg veel moeite mee dat er gekort moet worden op pensioenen, mensen die hun hele leven gewerkt hebben krijgen minder geld maar een ieder die via een rubberbootje Europa in is gekomen en met een zielig verhaal komt, die krijgt onderdak en een zak met geld.

Waarom kijken wij niet eerst om naar onze eigen oudere burgers waarvan al een groot gedeelte van voedselbanken afhankelijk is omdat zij anders met honger naar bed gaan.

Mijn eigen moeder heeft een leven lang gewerkt, nu hebben wij zorg aangevraagd omdat zij dementerende is en niet meer voor zichzelf kan zorgen maar er komt gewoon niemand! Wij hebben zowel bij Aafje als Laurens onszelf ingeschreven maar niemand komt de medicatie uitdelen, ze staat al maanden op een wachtlijst voor hulp!!!!

Waarom gaat er geen geld naar mijn moeder zodat zij geholpen kan worden en misschien nog wat langer bij mij kan blijven in plaats van naar gelukszoekers die vanuit veilig landen komen?

22
Winkelen / Pennen gekocht via Aliexpress maar deze zijn nooit aangekomen
« Gepost op: september 13, 2019, 11:14:11 am »
Ik heb bij Topshop op Aliexpress meerdere pennen besteld. Ik heb eerst 5 pennen besteld. Die bevielen mij en daarom heb ik nogmaals 10 pennen besteld en nog eens 27 pennen besteld.

Het pakketje van 5 pennen kwam netjes binnen
Het pakketje van 27 pennen kwam ook netjes binnen maar het pakketje met 10 pennen is nooit gearriveerd.
In de tracking stond dat het pakketje op dezelfde dag als de 27 pennen werd bezorgd maar dat is niet waar.

Er lag maar 1 pakket in de brievenbus van Tiptop Co., LTD. en daarin zaten niet 37 pennen maar 27 pennen, zoals ook in 1 order was besteld. Op 17track staat dat dit pakket wel is bezorgd maar ik ben 100% zeker dat dit pakket niet bezorgd is.
Inmiddels zijn we al een week verder en het pakketje met 10 pennen is nog steeds niet ontvangen. Wat kan ik nog doen?

Ik ben de enige met toegang tot het postvak en ik heb deze nooit ontvangen. Wat kan ik doen om alsnog mijn 10 pennen of mijn geld terug te ontvangen.

23
Alle nieuwe vragen / Re: Iemand nog iets gewonnen met de Staatslotterij?
« Gepost op: september 10, 2019, 11:59:43 pm »
Ik vraag me af of iemand die hoofdprijs wel echt gewonnen heeft.
Uiteraard zoekt die persoon niet de pers op met de mededeling dat hij 26,3 miljoen euro gewonnen heeft maar toch....

Ik heb het niet zo op loterijen. Ik heb ruim 20 jaar in de lotto meegespeeld en zelfs niet eens een prijs hoger dan 100 gulden gewonnen. Ik vertrouw het allemaal niet zo.

24
Alle nieuwe vragen / Laptop met 4G verbinding
« Gepost op: juli 24, 2019, 04:17:09 pm »
Ik zoek een snel (I5 processor) laptop met minimaal 4 GB geheugen en de mogelijkheid om verbinding te maken met het 4G netwerk van T-mobile.
Wat het nog fijner zou maken als het laptop niet zwaar is, het gewicht van bijvoorbeeld de Lenovo X250 vind ik acceptabel.

Welk model laptop raad u mij aan?

25
Alle nieuwe vragen / Re: Ghosting in een relatie
« Gepost op: juli 20, 2019, 02:01:23 pm »
Dat fenomeen is van alle tijd. Mannen die een pakje sigaretten gaan halen en nooit meer terug keren.

26
Alle nieuwe vragen / Stage functie
« Gepost op: juli 20, 2019, 02:00:22 pm »
Wat was je functie tijdens je stage?

27
Alle nieuwe vragen / Je eerste baan
« Gepost op: juli 20, 2019, 01:58:56 pm »
Wat was je eerste baan?

28
Alle nieuwe vragen / Overlijden voor pensioen
« Gepost op: juli 19, 2019, 07:54:41 am »
Stel ik overlijdt voordat ik met pensioen mag, wat gebeurd er dan met mijn geld dat ik jarenlang betaald heb aan een Nationale Nederlanden?

29
Alle nieuwe vragen / Waarom geen VUT voor mijn generatie?
« Gepost op: juli 19, 2019, 07:38:32 am »
Wat is er eigenlijk mis gegaan? De generatie voor ons kon met de VUT en mijn generatie moet werken tot de vooravond van de dood of dementie. Hoe kan dit?

30
Winkelprijzen / Re: Lidl, Aldi en Spar zijn de duurste supermarkten
« Gepost op: juli 17, 2019, 03:21:05 pm »
Gisteren deed ik boodschappen bij de Makro maar die zaak is ook schreeuwend duur geworden.

De benzine (euro 95) had wel een mooie prijs maar in de winkel was alles duur.

31
Alle nieuwe vragen / Re: Heeft iets of iemand ooit je leven gered?
« Gepost op: juli 17, 2019, 01:17:07 pm »
Nee gelukkig niet nodig geweest

32
Alle nieuwe vragen / Heeft snelwegen verbreden wel nut?
« Gepost op: juli 17, 2019, 01:16:17 pm »
Is het verbreden van snelwegen wel een oplossing tegen al het file leed waar wij Nederlanders iedere werkdag weer mee geconfronteerd worden?

Zijn er geen betere en milieuvriendelijke opties met meer effect zoals bijvoorbeeld werktijden aanpassen, scholen eerder of later laten starten enz enz.

33
Alle nieuwe vragen / Wat maakt jouw leven omslachtig?
« Gepost op: juli 17, 2019, 10:27:49 am »
Wat maakt jouw leven omslachtig?

34
Google home / Re: Podcast beluisteren op Google mini home
« Gepost op: juli 17, 2019, 10:25:40 am »
Het lukt nog steeds niet om een podcast via google home af te spelen. Gisteren was ik aan het winkelen bij de Makro en de google home was in de aanbieding. Ik twijfelde nog maar zolang er geen podcast op afgespeeld kan worden hoef ik zo'n ding niet in mijn huis.

Nu zit ik vast aan spotify als provider van muziek. Vind ik ook niet veel.

35
Voor en nadelen / Voordelen en nadelen van een islamitische school
« Gepost op: juli 17, 2019, 10:21:30 am »
Ik woon in een wijk met veel islamitische buren en ook islamitische scholen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van islamitische scholen?

Pagina's: [1] 2 3 ... 27